třeboň.cz

...ta je jen jedna

Na litevské vlně

Na litevské vlně

Město Třeboň

Rok 2018 je pro Třeboň ve znamení litevské spolupráce. Není tomu náhodou, protože Česká republika má s Litvou mnoho společného. V lednu se uskutečnil Litevský den v Třeboni za přítomnosti zástupců litevského velvyslanectví i samotného velvyslance Edvilase Raudonikise. V březnu byli zástupci Třeboně pozváni na oslavu 100. výročí obnovení litevské státnosti v Praze a v dubnu proběhla návštěva partnerského města Utena. Spolupráce s litevským velvyslanectvím by měla pokračovat i nadále. V letošním roce by se mohla uskutečnit ještě další společná akce.

Do Litvy se v posledním týdnu v dubnu vydala šestičlenná delegace zástupců Třeboně pod vedením starostky Terezie Jenisové a místostarosty Zdeňka Mráze. Nutno podotknout, že cesta do partnerské Uteny je dlouhá bezmála 1300 kilometrů, tudíž na cestě tam a zpět strávíte dva dny. I přes tuto vzdálenost jsme si velmi blízcí.

Kulturní program

Třeboňská lázeňská TV

TLTV - Vysílání Třeboňské lázeňské televize 25. 1. 2019

Přehrát...

Novinky

Kontaktujte nás

Pokud byste rádi inzerovali na tomto portálu, neváhejte nás kontaktovat. Rádi uvítáme i Vaše postřehy a náměty.

Pořádáte na Třeboňsku nebo Suchdolsku nějakou akci a rádi byste o ní informovali veřejnost i touto cestou? I to je důvod nás kontaktovat. Rádi zveřejníme pozvánku na Vaší akci..